دولت آینده و یك ابهام بزرگ؛

جای خالی ورزش در مناظره ها

جای خالی ورزش در مناظره ها

به گزارش مرکز اسپرت هفت نامزدی که دو دور مناظره را برای عرضه برنامه هایشان برگزار کردند نشان دادند برای حوزه ورزش که با سلامت جسمی و روانی میلیونها ایرانی ارتباط مستقیم دارد برنامه مشخص و ویژه ای ندارند.



به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، برگزاری مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این امیدواری را ایجاد کرد که اهالی ورزش و مردم در جریان برنامه های آنها برای این حوزه پرمخاطب و البته پراهمیت خصوصاً در ورزش همگانی که با سلامت و تندرستی مردم ارتباط مستقیم دارد قرار بگیرند اما در انتها دومین راند گپ و گفت ها «ورزش» بهره ای از صحبت های نامزدها نبرد.
هر چند مناظره اول با محور اقتصاد برگزار شد و طبیعی بود که انتظار نمی رفت در این بخش برنامه ای برای ورزش در دولت آینده عرضه شود اما بازهم چند نامزد تلاش کردند با بهره گیری از مثال های ورزشی، اشاره ای کوتاه و گذار به ورزش داشته باشند. با این وجود انتظار از نامزدها در مناظره دوم بیشتر از این بود.
مناظره دوم در شرایطی عصر سه شنبه برگزار شد که مبحث آن فرهنگی و اجتماعی بود و طبیعتاً ورزش هم باید بعنوان یکی از محورهای این حوزه مورد توجه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری قرار می گرفت اما بجز یک سوال که به صورت تخصصی در این مورد عنوان شد و نامزد مورد نظر نتوانست پاسخ روشن و شفافی به آن بدهد، در سایر بخش های مناظره هیچ اشاره ای به ورزش نشد.
در حالی که ورزش قهرمانی با شور و نشاط اجتماعی خصوصاً در رویدادهای بزرگی چون المپیک، بازی های آسیایی و جام جهانی ارتباط مستقیم دارد و کسب یک مدال طلا یا پیروزی در یک میدان بزرگ بین المللی «نشاط» مردم را به همراه دارد، اما هیچکدام از نامزدها برای تقویت این حوزه و ارتقا شرایط ورزش قهرمانی برنامه ای عرضه نکردند.

اگر بپذیریم ورزش قهرمانی برای خیلی از مردم کشور در درجه اولویت و اهمیت قرار ندارد و طیف خیلی از جمعیت کشور نسبت به این حوزه علاقه خاصی ندارد، اما آنجایی که بحث سلامت و تندرستی مردم با ورزش همگانی به میان می آید دیگر نمی توان پذیرفت، کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای این حوزه مهم و اثرگذار برنامه ای نداشته باشند.
بر اساس آماری که در حوزه ورزش همگانی انتشار یافته است، درصد بالایی از جمعیت کشور گرفتار فقر حرکتی، اضافه وزن و چاقی هستند و در صورتیکه دولت و مسؤلان برای کاهش این آمار تلاش نکنند و برنامه ای نداشته باشند در سال هایی که خیلی هم دور نیست و به زودی خواهند رسید، سونامی بیماری های غیرواگیر و افزایش میزان مرگ و میر به واسطه همین عوامل، کشور را درخواهد نوردید.
همین امر می طلبید کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای حوزه ورزش و خصوصاً ورزشی که با سلامت و تندرستی مردم سروکار دارد برنامه ویژه و مشخصی داشته باشند اما در دو مناظره قبلی هیچ اشاره مستقیم و شفافی به برنامه های آینده برای حوزه ورزش نشد.

تنها سوالی که در این مورد عنوان شد در مناظره دوم و از علیرضا زاکانی بود. «برنامه شما برای توسعه ورزش همگانی و تقویت ورزش قهرمانی چیست؟» زاکانی اما به جای عرضه برنامه هایش برای این بخش به کلیت پرداخت و اظهار داشت: ورزش امر حیاتی می باشد. هم اکنون ۷۰ درصد مردم ایران ورزش نمی کنند و به دنبال ورزش همگانی و یا قهرمانی نیستند.
وی اظهار داشت: شرایط اینقدر سخت شده است که به قول رئیس فدراسیون کشتی، سالهای قبل یک میلیون نفر از ابعاد مختلف درگیر کشتی بودند اما امروز حدود ۴۰ هزار نفر درگیر این ورزش هستند. این یک فاجعه بزرگ است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اعلان اینکه دولت آقای روحانی حوصله برای مردم باقی نگذاشته که به ورزش بپردازند اظهار داشت: دولت برای مردم فرصتی باقی نگذاشته که به فراغت و یا ورزش بیاندیشند. عملاً ۳ دلار خرج ورزش نماییم ۱۶ دلار در حوزه سلامت برای ما صرفه جویی می شود.
وی سپس از پاسخ دادن به این سؤال خارج شد و حمله به همتی را در دستور کار قرار داد و اظهار داشت: «آقای همتی! اگر ما نامزد پوششی هستیم، شما نامزد روکشی هستید.» زاکانی در ادامه به ورزش برنگشت و به انتقاداتش از همتی ادامه داد اما وقتی زمان صحبت هایش رو به پایان بود باردیگر به بحث برگشت و اظهار داشت: اجرای یک سرانه بالا برای ورزش همگانی و توسعه باشگاه داری و فعالیت در عرصه ورزش در کف هرم اجتماعی این امکان را به وجود می آورد که خیلی از مشکلات کاهش پیدا کند.
زاکانی در انتها بازهم به اهمیت ورزش اشاره نمود و اظهار داشت: «ورزش برای جوانان، زنان و افراد مسن بسیار مهم می باشد. پنجره جمعیت به سمت میانسالان است. بنابراین پرداختن به ورزش همگانی برای کشور ما امری حیاتی می باشد. به ورزش قهرمانی، همگانی و پهلوانی می اندیشیم و برنامه داریم.»

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در حالی جمله آخرش را با «برنامه داریم» بیان کرد که هیچ اشاره ای به برنامه هایش برای حوزه ورزش نکرد. اتفاقی که در مورد سایر نامزدها هم رقم خورد و هیچیک از آنها تابحال به برنامه هایشان برای این حوزه اشاره نکرده اند.
هر چند مناظره سوم با مبحث سیاسی برگزار می شود اما شاید بتوان امیدوار بود یکی از نامزدها با مطرح کردن مهم ترین محورهای برنامه اش برای ورزش و البته استفاده از کلیدواژه های خاص این حوزه «گل طلایی» را بزند و با وعده هایش - مثل بقیه وعده هایشان - به افزایش میزان مشارکت جامعه ورزش در انتخابات کمک و نگاه ویژه شان به ورزش همگانی را نشان دهند تا حداقل مردم امیدوار باشند کسی به فکر سلامتی و تندرستی آنها هست.
ضمن این که موضوعات مهمی مثل مبارزه با فساد در بخش های مختلف ورزش همچون فوتبال، تعیین تکلیف استقلال و پرسپولیس بعنوان دو تیم پرطرفدار فوتبال ایران، گسترش زیرساخت های ورزش قهرمانی و حرفه ای، ورزش بانوان و رفع موانع برای ورزش دختران و زنان ایران، تقویت کرسی های ایران در مجامع بین المللی و … می تواند مورد توجه نامزدها برای دولت آینده باشد.


منبع:

1400/03/20
22:51:46
0.0 / 5
841
تگهای خبر: استقلال , المپیك , بازی , باشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
مرکز اسپورت