با هوشیاری مسئولان رده بالا؛

خطری که از بیخ گوش ورزش ایران گذشت

خطری که از بیخ گوش ورزش ایران گذشت

دو فدراسیونی که با ‌پریشانی و بی ثباتی تا آستانه تعلیق توسط فدراسیون های جهانی هم پیش رفته بودند، با مبادرت به موقع وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک بزودی شاهد برگزاری انتخابات شان خواهند بود.



به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، طی چهار سالی که از ریاست صالحی امیری در کمیته ملی المپیک می گذرد وی در مقاطع مختلف دیدارهایی با «توماس باخ» رییس کمیته بین المللی المپیک (IOC) و مسئولان فدراسیون های جهانی رشته های ورزشی داشته است.
پیش از این هم روسای قبلی کمیته ملی المپیک مشابه چنین دیدارهایی را کم و بیش داشتند اما ملاقات های اخیری که میان مسئولان ورزش کشور با نفر اول ورزش جهان و مدیران دو فدراسیون جهانی برگزار شد، از مثبت ترین و شاید هم نتیجه بخش ترین آنها در سالهای اخیر بوده است!
سماجت در مسافرت به لوزان برای جلوگیری از یک فاجعه
به منظور انجام این ملاقات ها وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک عازم لوزان سوئیس شدند تا با «توماس باخ» ملاقات و گفتگو کنند. این اولین سفر مشترک سید حمید سجادی و سیدرضا صالحی امیری بود که به نتیجه مورد نظر رسید، آنها بهمن ماه سال قبل همزمان با برگزاری بازی های المپیک زمستانی و به بهانه همین دیدار سفری به چین داشتند اما به سبب بی برنامگی و عدم هماهنگی لازم در سطح بین المللی، برگزاری نشست لغو و مدیران ورزش بدون انجام آن به کشور بازگشتند.
این بار اما سفر مقامات ورزش ایران به محل مقر کمیته بین المللی المپیک در شرایطی انجام شد که نه لوزان میزبان رویدادی ورزشی بود و نه IOC برگزارکننده اجلاس و همایشی؛ در حقیقت این مدیران ورزش ایران - البته بیش از طرف کمیته ملی المپیک- بودند که بدون بهانه های اینچنینی بر انجام این دیدار سماجت داشتند تا بتوانند از تکرار فاجعه جودو جلوگیری نمایند.
چراغ سبز جهانی به انجام انتخابات داخلی
«توماس باخ» رییس و «جروم پویوی» مدیر روابط بین الملل کمیته بین المللی المپیک، خانم «امینا مانیا» مدیر کل و «پاتریک ویلسون» رییس کمیته حقوقی فدراسیون جهانی دوچرخه سواری و همین طور دبیر کل فدراسیون جهانی ژیمناستیک مقدماتی بودند سید حمید سجادی و سید رضا صالحی امیری در مسافرت سه روزه خود به لوزان با آنها دیدار داشتند.
محور تمام این جلسه ها تشریح وضعیت داخلی ورزش و در راس آنها رشته های مورد نظر (دوچرخه سواری و ژیمناستیک)؛ رشته هایی که ماه هاست به سبب اتفاقات کم سابقه محل چالش و حاشیه های جدید در ورزش شده اند آنگونه که برگزاری انتخابات شان در عمل شدنی نبود و دقیقا همین مسئله این دو رشته را در آستانه تصمیمات حاکمیتی از طرف مقامات جهانی قرار داده بود که حتی ممکن بود دود آن به چشم کل ورزش کشور برود.
در جریان نشست های لوزان سوئیس اما باتوجه به گزارش وقایع یک سال اخیر دوچرخه سواری و ژیمناستیک که گزارش آن توسط مقامات ایرانی ارائه شد. فدراسیون های جهانی مربوطه بر برگزاری انتخابات آنها در نخستین فرصت ممکن تاکید نمودند خود این مساله مطرح کننده این ابهام اینکه چطور آنها راضی به این امر شده اند؟
برگزاری انتخابات ژیمناستیک و دوچرخه سواری با چه بها و معامله ای؟!
اتفاقاتی که سد راه اعضای مجمع دو فدراسیون ژیمناستیک و دوچرخه سواری برای انجام انتخابات شان شده در تاریخ این دو رشته و حتی ورزش ایران بی سابقه است تا آنجا که مقامات جهانی را هم نسبت به آن حساس کرده بود.
در رابطه با ژیمناستیک شروع وقایع به ثبت نام کاندیداها (خردادماه ۱۴۰۰) باز می گردد و این که زهرا اینچه درگاهی رییس وقت فدراسیون تایید صلاحیت نشد، این مسئله آغازگر لج و لجبازی فدراسیون با وزارت ورزش شد و شکایت بازی که میان اینچه درگاهی و علی نژاد معاون وقت وزارت ورزش به راه افتاد، در این گیر و دار اساسنامه فدراسیون که در آن منافع رییس برای ماندن و ادامه ریاست بیش از هر مسئله ای بولد شده بود به فدراسیون جهانی ارسال و تاییدیه لازم هم گرفته شد.
اینگونه اینچه درگاهی که دوره ریاستش ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ تمام شده بود تا دی ماه سال قبل صندلی ریاست را واگذار نکرد اما در نهایت برخی فشارهای داخلی به کنار رفتنش منجر گردید البته آنهم در شرایطی که نایب رئیسش سرپرست فدراسیون شد. این جابه جایی مربوط به دی ماه سال قبل می شود اما تا به امروز قدمی برای شروع روند انتخابات این رشته برداشته نشد.
معضلات دوچرخه سواری هم از مجمع خردادماه ۱۴۰۰ و رایی که در آن از جانب معاون وقت وزیر ورزش (علی نژاد) به صندوق انداخته شد، شروع و تا امروز ادامه داشته است. محمود رشیدی برنده آن مجمع انتخاباتی بود اما اعتراض دیگر کاندیداها نسبت به رای معاون وزیر و این که طبق اساسنامه او حق رای نداشته است موجب شد رشیدی چهارماه بعد از تصدی ریاست فدراسیون اعلام استعفا کند و اینطور از مهرماه ۱۴۰۰ این فدراسیون با حضور رسول هاشم کندی وارد دوره سرپرستی شد. دقیقا همین جابه جایی و اجبار به استعفای رییس جدید، حساسیت مقامات جهانی را نسبت به مداخله دولت ایران در امور ورزش برانگیخت.
در هر صورت حالا ۱۰ ماه از شروع دوره سرپرستی در فدراسیون دوچرخه سواری می گذرد با اینحال نه برای برگزاری انتخابات برنامه ریزی شده و نه رسیدگی به وضعیت سرپرست که دوره ۶ ماهه اش تمام شده است.
وضعیت نامشخص اساسنامه و عدم تاییدیه از طرف فدراسیون جهانی بهانه عدم برگزاری انتخابات دوچرخه سواری بود در حالی که طی همین مدت باز شدن پرونده دوپینگ دوچرخه سواری ایران با رد پای خسرو قمری رییس پیشین فدراسیون، حساسیت های جهانی نسبت به وضعیت دوچرخه سواری ایران را تشدید کرد.
با همه اینها خروجیِ سفر دو سه روزه به سوئیس و نشست های چندساعته، تاکید مقامات جهانی مربوطه در این دو رشته بر انجام سریع انتخابات بود. افرادی که پالس های خوبی بابت پیگیری های شان به ایران نمی دادند و حتی گرایش به تهدید و اعمال قدرت هم داشتند.
قاعدتا این تغییر موضع در ازای اهدای لوح، فرش، ترمه، پسته و... ایجاد نشده است چونکه اینها جایی در دیپلماسی امروز ورزش ندارند اما این که مقامات جهانی بدون هیچ شرطی موافقت خودرا در مورد انتخابات و کمک به انجام روند آن (از حیث اساسنامه) اعلام نموده باشند هم قابل پذیرش نمی باشد. قاعدتا در پسِ این توافقات شرط هایی لحاظ شده که ورزش ایران ملزم به رعایت آنها است.
خطری که از بیخ گوش ورزش ایران رد شد
به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، اتفاقات و حاشیه هایی که ژیمناستیک و دوچرخه سواری را طی یک سال اخیر درگیر خود کرد این دو رشته را در مرداب بلاتکلیفی داخلی و تهدید خارجی برای تعلیق فرو برد تا آنجا که تعلیق بیخ گوش این دو رشته حس می شد. ورود هوشیارانه مقامات ورزش ایران اما مانع علنی شدن این تهدید شد. شاید هم جودو و تعلیق این رشته درسی شد به جهت اینکه موانع بموقع و پای میز مذاکرات برداشته شود. چه بسا اگر این مذاکرات انجام نمی شد، کمر ورزش ایران با دو تعلیق دیگر می شکست.

1401/04/11
19:47:58
0.0 / 5
797
تگهای خبر: المپیك , بازی , برند , دوچرخه سواری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
مرکز اسپورت