به گزارش مرکز اسپرت، طرح انتقال و جابه جایی رشته ها از فدراسیون جانبازان به فدراسیون های تخصصی پس از پنج سال با شکست روبرو شده طوریکه برخی روسا خواهان شکست این طرح و برگشت به حالت اولیه شده اند.
به گزارش مرکز اسپرت به نقل از مهر، «انتقال رشته های ورزشی از فدراسیون جانبازان به فدراسیون های تخصصی» طرحی بود که سال ۹۷ در امتداد پشتیبانی از ورزش جانبازان و معلولان عرضه شد و خیلی زود هم اجرائی شد.
جداسازی دردسرساز هشت رشته
پاراتکواندو، پاراتنیس روی میز، پاراتیراندازی با کمان، پاراتنیس، پارابدمینتون، پاراسوارکاری، پارادوچرخه سواری و پاراقایقرانی هشت رشته ای بودند که پنج سال پیش از فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان منفک و مدیریت آنها در اختیار فدراسیون های تخصصی شان قرار گرفت. این تصمیمی بود که در آخر چند جلسه نشست مشترک میان روسای فدراسیون های مربوطه، مسؤلان کمیته ملی پارالمپیک و معاونت وقت ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش گرفته شد.
آن زمان مسعود اشرفی دبیر وقت کمیته ملی پاراالمپیک این جابه جایی را یک «الزام» عنوان نمود. حتی محمود خسروی وفا رئیس وقت این کمیته هم تاکید داشت که با توجه به تاکید فدراسیون جهانی، این جابه جایی یک «قانون» به حساب می آید و باید به صورت رسمی اجرا شود.
همه اینها در صورتی است که طی این مدت همیشه انتقاداتی نسبت به جابه جایی انجام شده مطرح بود بخصوص که شرایط رشته های منفک شده در وضعیت جدید نه فقط آنطور که انتظار میرفت ایده آل نشد بلکه همیشه با گله و شکایت ورزشکاران جانباز در مورد بی توجهی فدراسیون و نگاه متفاوت مسئولانش به آنها همراه بود.
انتقاداتی که همین هفته گذشته نمایندگان پاراتنیس روی میز به عملکرد فدراسیون در این حوزه داشتند و حتی به خاطر این مسئله اقدام به تجمع اعتراضی هم کردند، مهر تائیدی است بر این موضوع، حتی فاصله ای که میان زهرا نعمتی قهرمان پاراتیروکمان پارالمپیک و فدراسیون تیروکمان به وجود آمد و به مرور هم بیشتر و بیشتر شد، بی ارتباط با این جابه جایی و نادرست بودن آن نیست تا آنجایی که نعمتی برای بازی های آسیایی با سهمیه ویژه کمیته ملی المپیک راهی هانگژو شد و بعد از آن هم از ترکیب تیم ملی تیروکمان برای مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک حذف شد.
در مجموع به جز پاراتکواندو، اتفاقاتی که طی پنج سال قبل پیرامون رشته های منفک شده رقم خورد نشان داد جابه جایی آنها نه فقط فرصت نبوده بلکه لطمه زا هم بوده است حداقل به این دلیل که فدراسیون ها، امکانات و تجهیزات تخصصی و موردنیاز ورزشکاران جانباز و توان یاب را در حد پاسخگویی در اختیار ندارند.
به همین دلیل برخلاف آنچه عنوان شده بود جداسازی دیگر رشته ها به عاقبت نرسید و مهمتر اینکه ادامه تبعیت از طرح ناموفق اجرا شده هم بعید به نظر می رسد بخصوص با درخواست هایی که بتازگی مطرح گردیده است.
درخواست بازگشت رشته های منفک شده به فدراسیون جانبازان و توان یابان
طی روزهای گذشته غلامرضا شعبانی بهار رئیس فدارسیون تیروکمان و مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز طی مکاتبه با غفور کارگری ریاست کمیته ملی پارالمپیک خواستار بازگردانده شدن رشته های پاراتیروکمان و پاراتنیس روی میز به فدراسیون جانبازان و توان یابان شده اند. این در حالیست که ورزشکاران این دو رشته در بازی های پاراآسیایی اتفاقا مدال آور هم شدن اما روسای این دو فدراسیون ادامه پشتیبانی از آنها را مقدور نمی دانند.
حتی خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده که در جلسه اخیر هیات اجرائی کمیته ملی پارالمپیک با درخواست رئیس فدراسیون تیروکمان موافقت هم شده است.
این درخواست و موافقت انجام شده با آن حکایت از ناموفق بودن صد درصدی طرحی دارد که گفته می شد اجبار است و قانون و بنا بر این بدون چکش کاری لازم و با وجود بسیاری مخالفت ها اجرا شد و حالا با نمره منفی باید پرونده آن را به طور کامل بسته شده در نظر گرفت.
بهتر است کمیته ملی پارالمپیک که در انتقال این رشته با شکست روبه رو شده، همان سرعتی که برای منفک کردن شان را داشت در بازگرداندن آنها به خانه مدنظر قرار دهد تا آسیب وارد به این رشته گسترده تر نشود.
منبع: مركز اسپرت