مهر در گزارشی بررسی كرد؛

خیز بانوان برای شكستن ركورد حضور در المپیك

خیز بانوان برای شكستن ركورد حضور در المپیك

مركز اسپرت: بانوان ورزشكار با وجود سهمیه های اندكی كه تابحال برای حضور در المپیك 2020 كسب كرده اند، امیدوارند در رشته های مختلف بر تعداد این سهمیه ها اضافه كنند و ركورد دوره قبل را بشكنند.



خبرگزاری مهر - گروه ورزش: ورزش ایران از مجموع سی و یك دوره بازی های المپیك تابستانی تابحال در ۱۶ دوره حضور داشته و در آستانه هفدهمین حضور در این بازی ها قرار دارد. پیشینه ورزش بانوان ایران از حیث حضور در المپیك اما به گستردگی بخش مردان نیست طوریكه ۱۶ سال بعد از نخستین اعزام كاروان ایران به المپیك تابستانی، نمایندگان ورزش بانوان ایران برای خود در تركیب كاروان اعزامی به این بازی ها جایی به دست آوردند.
۸ دوره حضور در المپیك برای ورزش زنان ایران
نخستین تجربه المپیكی ورزش بانوان ایران در المپیك ۱۹۶۴ توكیو یعنی همزمان با پنجمین اعزام كاروان ورزشی به بازی های المپیك به دست آمد. پس از آن ۱۲ سال طول كشید تا شرایط برای دومین اعزام بانوان ورزشكار به میادین المپیكی فراهم شد؛ این فاصله زمانی برای حضور سوم ورزش بانوان در المپیك به ۲ دهه افزایش پیدا كرد.
این حضور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با المپیك ۱۹۹۶ آتلانتا رقم خورد. از آن زمان تابحال بانوان ورزشكار ایران در تركیب تمام كاروان های اعزامی به بازی های المپیك حضور همیشگی و ثابت داشته اند و اینگونه ۸ دوره تجربه المپیك در تاریخ ورزش ایران را برای خود ثبت كرده اند.
تاریخچه المپیكی ورزش بانوان ایران
از مجموع ۸ دوره ای كه ورزش بانوان ایران در المپیك نماینده داشته، بعضی از ادوار به اعزام تنها یك ورزشكار یا ورزشكارانی از یك رشته محدود بوده است اما در بعضی از ادوار هم ورزشكارانی از رشته های مختلف در تركیب كاروان اعزامی قرار گرفتند.
حتی ورزشكارانی مانند الهه احمدی، مه لقا جام بزرگ، ندا شهسواری و لیلا رجبی هم دو دوره حضور در المپیك را تجربه كردند. در مجموع اینكه تا كنون ۲۷ ورزشكار زن از ۸ رشته حضور در ادوار مختلف المپیك را تجربه كرده اند.
تاریخچه حضور ورزشكاران زن ایران در بازی های المپیك به این شرح است:
* المپیك ۱۹۶۴ توكیو: نازلی بیات ماكو (پرش ارتفاع)، ژولیت گفركف (پرتاب دیسك)، سیمین صفامهر (دوی ۱۰۰ متر و پرش طول) و جمیله سروری (ژیمناستیك)
* المپیك ۱۹۷۶ مونترال: مریم آچاك، ژیلا الماسی، گیتی محبان و مهوش صفایی (شمشیربازی)
* المپیك ۱۹۹۶ آتلانتا: لیدا فریمان (تیراندازی ۱۰ متر تفنگ بادی)
* المپیك ۲۰۰۰سیدنی: منیژه كاظمی (۱۰ متر تپانچه بادی)
* المپیك ۲۰۰۴ آتن: نسیم حسن پور (۱۰متر تپانچه بادی)
* المپیك ۲۰۰۸ پكن: نجمه آبتین (تیروكمان)، هما حسینی (قایقرانی) و سارا خوش جمال فكری (تكواندو)
* المپیك ۲۰۱۲ لندن: الهه احمدی و مه لقا جام بزرگ (تیراندازی)، ندا شهسواری (تنیس روی میز)، سوسن حاجی پور(تكواندو)، زهرا دهقان (تیروكمان)، سولماز عباسی و آرزو حكیمی (قایقرانی) و لیلا رجبی (پرتاب وزنه)
* المپیك ۲۰۱۶ ریودوژانیرو: لیلا رجبی (پرتاب وزنه)، كیمیا علیزاده (تكواندو)، الهه احمدی، نجمه خدمتی، گلنوش سبقت الهی و مه لقا جام بزرگ (تیراندازی )، ندا شهسواری (تنیس روی میز)، زهرا نعمتی (تیروكمان)، مهسا جاور (قایقرانی)
سهم قابل توجه تیراندازان
دوومیدانی، ژیمناستیك، شمشیربازی، تیراندازی، تیروكمان، قایقرانی، تكواندو و تنیس روی میز رشته هایی هستند كه بانوان ورزشكار آنها در تاریخچه هشت دوره ای حضور ورزشكاران زن ایران در ادوار مختلف بازی های المپیك سهم داشته اند. در این میان تیراندازی بیشترین نماینده را در میادین المپیكی داشته است. بانوان تیرانداز ایران در ۵ دوره المپیك حضور داشته اند ضمن اینكه برای المپیك پیش رو هم كسب سهمیه كرده اند.
وضعیت ورزش بانوان برای المپیك سی و دوم
به گزارش مركز اسپرت به نقل از مهر، سی و دومین دوره بازی های المپیك تابستانی ۳ تا ۱۹ مردادماه سال آینده به میزبانی توكیو شروع می شود. كاروان ورزش ایران تا به امروز ۲۹ سهمیه در ۸ رشته كسب كرده كه سهم ورزش بانوان از آن ۴ سهمیه بوده است. هر ۴ سهمیه ورزش زنان ایران تا به امروز در رشته تیراندازی به دست آمده است بااینكه ملی پوشان دیگر رشته ها هم میادین گزینشی المپیك را پیش رو دارند.
مهین فرهادی زاد: در ۵ رشته دیگر شانس كسب سهمیه داریم
مهین فرهادی زاد معاون وزارت ورزش در امور بانوان نسبت به افزایش سهمیه های بانوان برای المپیك ۲۰۲۰ توكیو امیدوار است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وضعیت بانوان در تیراندازی كه مشخص شده است. خوشبختانه تیراندازان زن عملكرد خوبی در انتخابی المپیك داشتند و توانستند حداكثر سهمیه ممكن برای المپیك را به دست بیاورند.
وی اشاره كرد: البته امیدوار به افزایش این تعداد سهمیه هستیم. كاراته، قایقرانی، تنیس روی میز، تكواندو و دوومیدانی رشته هایی هستند كه پیش بینی كسب سهمیه در آنها را داریم.
معاون امور بانوان وزارت ورزش اشاره كرد: تا به امروز نمایندگان ایران در رقابت های گزینشی كاراته شرایط بدی نداشتند. آنها باید مراقبت كنند تا شرایطی فعلی را حفظ و به لحاظ كسب امتیاز و رنكینگ المپیكی ارتقا دهند. روی این رشته برای كسب سهمیه حساب زیادی باز شده است. در سایر رشته ها هم شرایط بدی نداریم بااینكه می دانیم كار خیلی هم راحت نیست.
منتظر ركوردشكنی باشیم؟
كاروان ورزش ایران با یك ركوردشكنی در بخش بانوان راهی المپیك ۲۰۱۶ شد. كاروان ۶۳ نفره ایران در آن دوره بازی ها ۹ ورزشكار زن در تركیب اعزامی به ریو داشت و از این حیث یك ركورد را به نام خود ثبت نمود چونكه تا قبل از آن حداكثر اعزام المپیكی ورزشكاران زن به المپیك برای بازی های ۲۰۰۸ پكن و با معرفی ۸ ورزشكار انجام شده بود.
با این اوصاف و به خصوص حسابی كه روی ۵ رشته برای كسب سهمیه شده، می توان منتظر ركوردشكنی بود؟ یا حداكثر می توان به تكرار ۹ سهمیه بخش بانوان خوش بین بود؟ مهین فرهادی زاد البته پاسخ دقیقی برای این پرسش ندارد چونكه اصلا پیش بینی دقیقی از تعداد سهمیه ها ندارد.
وی در این بخش به خبرنگار مهر اظهار داشت: در ارتباط با سهمیه ها و تعداد آنها برای المپیك توكیو عدد و رقم نمی دهم. خوش بین هستیم در ۵ رشته موردنظر صاحب سهمیه شویم اما اینكه در نهایت چه تعداد سهمیه از آن ورزش ایران می شود، به عوامل زیادی بستگی دارد.
معاون وزیر ورزش اشاره كرد: شرایط برای كسب سهمیه نسبت به همیشه سخت تر شده است. در بعضی رشته ها رنكینگ جهانی تعیین كننده است همین مسئله مشخص شدن وضعیت ورزشكاران برای كسب سهمیه را به تاخیر می اندازد به خصوص اگر در یكی دو رویداد نتوانند عملكرد خوبی داشته باشند. تا خردادماه سال آینده روند توزیع سهمیه ها ادامه دارد. تا آن زمان ورزشكاران مان می توانند شرایط را برای كسب سهمیه خود مهیا كنند.
فرهادی زاد در واكنش به اینكه « شرایط برای سایر كشورها هم همینگونه است» نیز اظهار داشت: درست است اما دقیقا همین مسئل موجب می شود پیش بینی دقیقی از روند كسب سهمیه ها نداشته باشیم. مهم تلاشی است كه در مجموعه ورزش در حال انجام می باشد. امیدواریم این تلاش ها نتیجه حداكثری را داشته باشد.
سهم ورزش بانوان ایران در المپیك توكیو
به گزارش مركز اسپرت به نقل از مهر، كمیته بین المللی المپیك (IOC) بر حضور ورزشكاران زن در بازی های المپیك تاكید همیشگی داشته است. این تاكید در افزایش تدریجی سهم بانوان در برگزاری ادوار مختلف این بازی ها بی تاثیر نبوده است طوریكه حدود نیمی از شركت كنندگان در المپیك توكیو در بخش بانوان خواهند بود.
پیشینه حضور ورزشكاران زن در المپیك از بازی های ۱۹۰۰ یونان شروع شد. در آن دوره بازی ها بانوان سهم حداقلی - حدود ۲ درصد - در برگزاری المپیك داشتند اما این روند به شكلی ادامه پیدا كرد كه حالا آمار آنها به بیشتر از ۴۸ درصد برای المپیك توكیو رسیده است.
نزدیك شدن تعداد بانوان ورزشكار شركت كننده در المپیك توكیو به مرز ۵۰ درصد و افزایش بیشتر از سه برابری آنها نسبت به المپیك قبل، منجر به ركوردشكنی و ثبت آن در تاریخ المپیك شده است.
تا به امروز ورزش زنان ایران تنها به اندازه ۴ سهمیه قطعی در آمار ارائه شده برای حضور زنان در المپیك توكیو سهم دارد كه قاعدتا سهم زیاد و قابل توجهی نیست حتی اگر تعداد آنها با نتیجه گیری لازم در ۵ رشته نامبرده افزایش هم پیدا كند.


منبع:

1398/09/26
19:12:41
5.0 / 5
4990
تگهای خبر: المپیك , بازی , پیروزی , تنیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
مرکز اسپورت